joi, 28 ianuarie 2010

Cel mai mare sarpe din lume

Care este cel mai mare şarpe?
Dacă te uiţi în evidenţe există o mulţime de controverse legate de care sarpe detine recordul pentru dimensiunea cea mai mare. Dimensiunile cu care a câştigat anaconda titlul de rege este masa totală a corpului sau greutatea sa. Şarpele care intră în competiţie este Asiatic Reticulari Python (Pitonul reticulat asiatic). Pitonul deţine recordul mondial pentru lungimea unui şarpe, cu cea mai lungă vreodată, măsurată la 33 de picioare. Chiar dacă cel mai lung piton este mai lung decât recordul detinut de anaconda, circumferinta este mult mai mare. Anacondele din junglele din America de Sud pot creşte la fel de mari în circumferinta ca talia unui om!
Exista poveşti care circulă pe Internet despre sarpele cel mai mare din lume, fiind ţinut în captivitate, în Indonezia (înapoi în 2003).
Viaţa secretă a unei Anaconda
Anacondele în sălbăticie petrec majoritatea timpului stand în râuri unde vâneaza pentru hrana lor. Anacondele sunt creaturi solitare, care sunt timide si nu multe dintre ele sunt uşor de văzut.  Ele sunt foarte bine camuflate, în mlaştini, în care acestea prospera. Există unele rapoarte istorice ale exploratorilor europeni din jungla din America de Sud care văd anaconda gigantica până la 100 de picioare lungi si unele din popoarelor indigene din jungla sud-americana au raportat văzand anaconda până la 50 de metri lungime. Nimeni nu a prins şi a măsurat un anaconda apropiat de această mărime. Oamenii deseori gresesc in aprecierea dimensiunii, în special pentru şerpi mai mari.
Anacondelor le place să stea în râuri, aşa că ar fi dificil să se estimeze o lungime fără a vedea sarpele intreag. Este capacitatea anacondelor de a rămâne parţial ascunse în apă, fapt pentru care este dificil de apreciat cu exactitate.  (Vrei să sari în apă, după o anaconda uriasa ca sa vezi ce lungime are? )
Cel mai mare sarpe care a trăit vreodată
Oamenii de stiinta au descoperit într-o mină de cărbune în Columbia, America de Sud în 2008 cel mai mare sarpe vazut vreodata. Fosile de un şarpe enorm, au fost descoperite într-o mină de cărbune deschisa în jungla amazoniană. Paleontologii au estimat lungimea şarpelui la 43 de metri lungime.  Pe baza constatărilor lor, oamenii de stiinta care au identificat această noua specie de sarpe au spus ca este suficient de mare pentru a vana un crocodil. Deoarece serpii au sânge rece, temperatura medie a Amazonului trebuia să fi fost de 6 pana la 8 grade mai mare.
Serpii ucigasi

Anacondele sunt membrii ai familiei boa constrictor de serpi. Ele ucid prada lor prin zdrobire pana la moarte şi mor ulterior de hemoragie internă. Apoi, sarpele  înghite întrega victima. Anacondele mănânca creaturi acvatice, cum ar fi peşte. Ocazional, ele mananca: caimani (o rudă a aligatorilor), şerpi, cerbi, şi chiar jaguari. Anacondele sunt destul de lente, astfel încât acestea trebuie să se bazeze pe furt şi elementul surpriză pentru a prinde prada încrezători.


Incepand să se descompună, o anaconda emite un miros groaznic ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu